Advertisement

La Plata County Fair schedule

|
Wednesday, Aug. 8, 2018 3:05 PM
The 2017 grand champion steer at the La Plata County State Fair was raised by Kianna Smith of Ignacio.

The 2018 La Plata County Fair will be held Wednesday through Sunday at La Plata County Fairgrounds, 2500 Main Ave. For more information, call 382-6465.

Wednesday

4 p.m.: La Plata County 4-H sheep show; all classes judging for open class sheep show, swine showmanship.

6:30 p.m.: True West Rodeo.

7 p.m.: Livestock sale verification sheep cards due.

Thursday

8:30 a.m.: Judging for 4-H/Future Farmers of America breeding swine, market swine, 4-H/FFA open class swine, AU classes.

9 a.m.: Exhibits open to the public; judging for open class home economics, horticulture, floriculture, creative arts; judging for 4-H/FFA open class fleeces; judging for 4-H poultry open class.

1 p.m.: Judging for 4-H/FFA Goat Show all classes, open class goat.

5 p.m.: Fair royalty speeches, modeling.

Noon: Draft horse events.

7 p.m.: Livestock sale verification swine, goat cards due.

Friday

9 a.m.: Exhibits open to the public; judging for 4-H/FFA rabbits.

10 a.m.: 4-H/FFA breeding beef, beef showmanship.

1 p.m.: 4-H/FFA market beef, grand champion/reserve grand champion market beef, champion selection.

2 p.m.: Dairy cattle, all classes.

4 p.m.: 4-H/FFA livestock round robin, all-around showmanship.

4:15 p.m.: Pee-wee showmanship.

7 p.m.: Talent contest; livestock sale verification beef cards due.

8 p.m.: Sundance Head concert.

Saturday

9 a.m.: Exhibits open to the public; judging for open class beef all classes; 4-H Dog Show.

10 a.m.: Rooster-crowing contest; FFA showmanship.

11 a.m.: Open class dairy cattle all classes.

Noon: Demolition Derby; 4-H marketplace with 4-H youth products for sale; community 4-H barbecue.

2 p.m.: Rabbit costume contest; poultry costume contest.

5 p.m.: Silver Steak, Silver Loin, Silver Chop awards presentations.

5:45 p.m.: Fair royalty crowning.

6 p.m.: Junior livestock sale.

9 p.m.: Fair family dance.

Sunday

8:30 a.m.: Cowboy Church in the pavilion.

9 a.m.: Exhibits open to the public.

10 a.m.: Carcass animals loaded.

1:30 p.m.: 4-H/FFA "Catch-It" contest.

2 p.m.: Payment of premiums; exhibits released in all departments; booths taken down; poultry and rabbit exhibits released; animals released.

Advertisement